Lukk

Unified Endpoint Management (UEM)

Det blir vanligare att dina medarbetare idag använder mobiltelefoner och plattor för mer än e-post och chatt i jobbet. Med rätt grund och teknik för att hantera dessa enheter tillsammans med smarta appar så kommer det sannolikt att ge dig både ökad effektivitet, bättre säkerhet, enklare hantering och mindre support.

Vi erbjuder idag teknologi och erfarenhet från dom ledande aktörerna på marknaden, för du ska kunna få den bästa plattformen för mobilitet att utveckla din verksamhet i från. Techstep är idag partner med följande aktörer inom UEM.

Christin Hume 505823 Unsplash

En plattform för alla typer av enheter

Historiskt har det kallats Mobile Device Management (MDM) för att hantera mobiler och plattor i sin enklaste form. När mer avancerade lösningar kring appar, kommunikation och integrationer började tillkomma utöver enhetshantering i plattformarna så myntades begreppet Enterprise Mobility Management (EMM).

I takt med att Microsoft, Apple och Google började utveckla sina operativsystem för PC, Mac och Chromebooks så kan även dessa klienter hanteras på ett nytt och mer modernt sätt i dessa plattformar. I och med att fler typer av "endpoints" hanteras på liknande sätt som mobiler och plattor så har nu begreppet Unified Endpoint Management (UEM) blivit det nya namnet för dessa plattformar.

Ta kontakt

Exempel på funktioner i tjänsten

  • Snabbare och enklare uppstart av mobiler/plattor för användarna genom koppling mot enhetsprogram från Apple, Google och Samsung.
  • Installera applikationer och webblänkar (WebClips) direkt till mobiler och plattor
  • Automatisk konfiguration av e-post och WiFi
  • Rapporter och överblick över alla klienter (PC, Mac, mobiler och plattor)
  • Intern App Store för företagets appar
  • Separera appar och data för att särskilja företag och privat del.
  • Säkerhet i form av aktivering av kryptering, låskod och funktioner hur företagsdata får hanteras av appar samt fjärr-radering av företagsdata.
  • Funktioner för att stödja verksamheten att vara GDPR-kompatibel

Flow - Mobilitet som tjänst

Flow är ett koncept där flera av våra lösningar smälts samman och levereras som en tjänst. För dig som kund innebär Flow ett komplett erbjudande för mobila tjänster och lösningar, som ger verksamheten bättre överblick och lägre kostnader.

Utrustning och abonnemang

Mobiltelefoner, surfplattor, headset, andra tillbehör. Techstep levererar större delen av mobil- och IT-utrustning från ledande tillverkare, inklusive Apple-produkter.

Drift och Support

IT-avdelningens utökade arm? Eller full outsourcing av IT-avdelningen? Är utmaningen kostsam, kämpar du med att anställa kvalificerade medarbetare, IT-verktyg har blivit mer komplexa eller ...? Techstep erbjuder den lösning som passar din organisation.

Molnbaserade växel och kontaktcenter lösningar

Med en molnbaserad växel och kontaktcenter lösning får företaget enkel hantering av inkommande ärenden, oavsett om det är i form av samtal, e-post, sociala medier, SMS eller chatt. Detta kan hanteras helt oberoende av geografisk plats.

Unified Endpoint Management (UEM)

Det blir vanligare att dina medarbetare idag använder mobiltelefoner och plattor för mer än e-post och chatt i jobbet. Med rätt grund och teknik för att hantera dessa enheter tillsammans med smarta appar så kommer det sannolikt att ge dig både ökad effektivitet, bättre säkerhet, enklare hantering och mindre support.

Kostnadskontroll

Kostnadskontroll för mobilanvändning handlar i princip om två saker. Mest av allt handlar det om att ge ekonomiavdelningen ett enkelt och effektivt verktyg för budgetering, redovisning och skatterapportering.

Asset Management

Asset Management är förvaltningen och kontrollen av utrustningsparken för företaget. Det omfattar finansiering och försäkring av mobiltelefoner och tillbehör, tillgänglighet av extra telefoner, byte (swap) och säker och miljöcertifierad hantering begagnad utrustning efter avtalstid, vanligtvis 24 månader. Allt detta är uppbyggt i en tjänst med ett fast månadspris.

Återtag

Ett ekonomiskt och klimatsmart val.

Referenser

Se alla referenser

Kontakta Oss